Dialekten

Dialekten

Genre: Rap/Hip-hop

Dialekten, der består af de to rappere/producere Chewbacca og Nota Bene, har eksisteret som gruppe siden 2000. Deres tekstunivers er jordnært, flowsne er finurlige og beatsne er bangin’, når Dialekten leverer hip hop med tydelig inspiration fra The golden Era.

I bagkataloget har Dialekten, udover adskillige tracks på Spytbakken mixtapesne og andre compilations, de to EP udgivelser ”Spis rester” fra 2006 og ”Ude af frekvens” fra 2009. I 2012 udkom Dialektens mixtape “Spis rester II” og debutalbummet ”Stiplede Linier” har netop ramt gaden 1/2 2013. Albummet har som det første danske album nogensinde høstet 6 ud af 6 hos anmelder Jeppe Barslund, der bl.a. gav det følgende ord med på vejen:
“Der hersker absolut ingen tvivl om, at dette er den mest mageløse samling beats jeg som anmelder er blevet udsat for. “Problemet” jeg sidder med nu er, at jeg i min videre beskrivelse af Stiplede Linjer er løbet tør for ord. Jeg har som anmelder allerede brugt de flotteste og mest værdiladte verber mit ordforråd har at byde på, men til udgivelser, der ikke er lige så gode som Stiplede Linjer.”

 

Links:

https://www.facebook.com/dialekten

http://dialekten.bandcamp.com/