Kværn

Kværn

Genre: Rap/Hip-hop

I en flygtig tid hvor dansk rap er præget af selvhævdende attituder, dumspilning og gadeslang er der i den grad behov for historiefortællere. Der er med andre ord brug for artister, der evner at se udover egen næsetip og kan fortælle en vedkommende historie.

Med “Turen ned ad trappen” skriver Kværn sig ind i en tradition af danske sangskrivere, som mestre netop dette håndværk.

“Turen ned af trappen” er en samling fortællinger hvor historien er i centrum frem for egoet. Kværn eksperimenterer hele vejen igennem med form og fortællervinkel. Fælles for pladens tolv skæringer er dog, at de alle fortæller en historie om mennesker på kanten og at forfaldet altid spøger i kulissen.

“Turen ned ad trappen” er på den måde en melankolsk plade, men historierne er beskrevet med både humor og poetisk finesse. Pladen bliver derfor aldrig hverken patetisk eller forudsigelig.

 

læs anmeldelser af Turen ned ad trappen:

http://gaffa.dk/anmeldelse/92111

http://bandsoftomorrow.com/review/kvaern-turen-ned-af-trappen/

 

Udover “Turen ned ad trappen” har Kværn også udgivet den dokumentaristiske rejseplade “Afveje”, ligesom han tidligere har udgjort halvdelen af gruppen M-Cnatet der i 2010 udgav det anmelderoste album “Om Nogen”.

 

Live har Kværn spillet over hele danmark og på Nakkefestival har han selskab af det unge producer/rapper Carl Knast. Sammen garanterer de at levere intens hip hop koncert, med varme, humor og plads til gode historierer.

 

Links:

https://www.facebook.com/kvaernofficiel