De Ædlere Dele

DÆD_01

Genre: Punk

De Ædlere Dele er et københavnsk punkband, hvis tekster handler om alt fra at have høfeber til at spise børnehavebørn. Der findes simpelthen ikke noget, som er for plat eller banalt til, at der kan skrives en sang om det. Det vigtigste er bare, at guitarernes lydniveau er skruet helt op på elleve, og der bliver talt til fire virkelig hurtigt.

Hvis man dertil lægger en stiv gut, der vælter rundt på scenen og blandt publikum i et banankostume, så begynder der at danne sig et billede af en koncert med De Ædlere Dele –eller D-Æ-D, som de kaldes i folkemunde.

De Ædlere Dele blev af DR Karrierekanonen kåret til Ugens Kanon med deres sang ”Øksesatan” i januar 2016. Sangen handler om et røveri, som fandt sted i forsangeren Nicolais hjemstavn, Kirke Værløse, hvor en mand røvede den lokale Netto med en økse. I forbindelse med bandets nominering som Ugens Kanon skrev DR følgende om bandet:

”De Ædlere Dele, DÆD, Ugens Kalkun, Ugens Kanon, kald det hvad du vil; Vi hepper højt og stort på bandet og er klar på flere sange om alt det absurde og umiddelbart ligegyldige i livet. For sjovt det er det og heldigvis også skide godt skåret på instrumenterne.”

De Ædlere Dele er en uvorn og umusikalsk gruppe møgunger, som blev undfanget under et uofficielt orgie mellem Dead Kennedys, De Høje Hæle og Red Warszawa. Møgungerne er møgsure, møgstive og glæder sig møgmeget til at fyre op for en ædel punkfest på Nakkefestival 2016.

Links:

https://www.facebook.com/hvembolleroedipus/