Kim Kim

Kim Kim_Linea Kornum Rask

Genre: Experimental/Nature Techno

I kølvandet på to singleudgivelser og tre hårdtslående musikvideoer står Amulet klar til at blive udgivet digitalt midt i det spirende forår. Kim Kims debutalbum er kendetegnet ved en magisk sammensmeltning af hårdtslående elektroniske lydflader og realoptagelser fra naturen. Der gemmer sig mange udtryk gennem albummets ni sange, der peger mod avantgardepop, ond gabbertechno til horror-new age og strubesang. Men selv udtaler Kim Kim om Amulet: “Jeg ville beskrive min musik som naturtechno, der søger en hybrid mellem det organiske og det maskinielle. Helt fra starten af var mit brændende ønske at skabe en meget personlig og syret plade, der ville få lytteren til at stå tilbage med et billede af en computer begravet i selvlysende efeu.”

Alle de MIDI-prodcuerede lydelementer fra Amulet er kørt gennem analogt udstyr ved legendariske Ballade Studios for at forstærke den organiske aura, og det opmærksomme øre vil fornemme en sprød knitren gennem hele pladen. Amulet tager os på en uhyggelig rejse. Kim Kims distortede vokal lyder som en manisk turistguide, der tager lytteren til mystiske landskaber, men turen er i ligeså høj grad en indre rejse. Amulets sange handler om Kim Kims personlige ængsteligheder omkring dødsangst, om at fare vild i livet og kæmpe med paranoia. Amulet handler om den svære kamp om at acceptere frygten som et grundvilkår.

26årige Kim Richard Adler Mejdahl, der står bag Kim Kim, er studerende ved det Kongelige Danske Kunstakademi, og dette kan både ses og høres på Amulet. Bookletten til pladen og Kim Kims musikvideoer såvel som livevisuals er spækket til med vanvittige billeder. Men det visuelle gør sig også til kende i selve sangene, som består af obskure og grafiske tekster. Albummet åbner med en klagende falset og ordene ‘I need so much help, where do I find an amulet’. Kim Kim flygter fra angsten i sin jagt på en magisk genstand, som kan redde ham fra alt det uhyggelige, verden byder på. Hele albummet kan forstås som denne rastløse jagt, som tager lytteren forbi kyster og skove til pludselig at svæve ude i rummet på den sinistre droneballade Black Knight Satellite, hvor Kim Kim hviskende tilspørger et udenjordisk rumobjekt (som findes i virkeligheden!), om det er hans amulet. Albummet slutter af med et brag—man falder tilbage til jorden som en meteor under den hysteriske Goosebumps, hvori Kim Kim med fornyet energi og håb erklærer ‘all my hairs are standing up and make a grand salute for the future that will come’. Det er ikke så entydigt, om Kim Kim finder dét, han leder efter, men måske ligger svaret lige for næsen af en—som han selv udtaler: “Mens jeg lavede Amulet slog det mig, at jeg havde vildt mange småting stående på mit værelse fra gennem hele mit liv, og det er ting, som virker lidt magiske og beskyttende for mig. Tænk, hvis man havde et album, der fungerede som ens amulet! Det håber jeg, at min plade kunne blive for nogen.”

Siden 2013 har Kim Kim rejst gennem landets undergrund og med sin elastiske falset og lange havfruehår vakt opmærksomhed i queer-miljøvet, til ravefester og på græsrodsfestivaler. På debutalbummet byder Kim Kim på en eksperimenterende hybridlyd kendetegnet ved en stærk eventyrlyst, en bastung aggressivitet og en uhyggelig følsomhed. Den mystiske Amulet lander 21. marts og står som et bevis på et nyt, stærkt og mærkeligt talent fra den danske alternative scene.

Links:

http://www.kimkimyes.com/

https://www.facebook.com/kimkimyes

https://kimkim.bandcamp.com/album/amulet