Bjonko

 

BjonkoBonus

Genre: balkan/beat/balkan beat 

Bjonko optræder med ægte Balkan Beats og med en nutidig urban moderne sound. Bosat i Danmark, har Bjonko været frontfigur på den nordiske balkanbeat scene i mere end et årti, og er aktuel med et nyt album. Sammen med hans liveband har han optrådt på mange store spillesteder og festivaler, og det unikke show er fascinerende. Bjonko har samarbejdet med mange store mainstream kunstnere og senest med Klamfyr fra den danske hip-hop gruppe Suspekt, som er med på et af Bjonkos trakcs på det nye album. Derudover har han spillet med Fallulah på fælles touren ”Fallulah feat. Bjonko”, hvor de sammen bl.a spillede i P3-teltet på Smukfest 2014 i Skanderborg.

I 2014 blev Bjonko nomineret til Danish Music Awards i 2 kategorier, årets world album samt årets world komponist. I 2015 blev Bjonko kåret som årets danske world livenavn og vandt dermed en Danish Music Awards grammy. Motiveringen lød således af Dansk live’s leder Jakob Brixvold: “Bjonko og hans liveband spiller kort sagt røven ud af bukserne! De er nogle virkelig dygtige musikere som swinger fedt sammen. De skaber altid en fest med energifyldt optræden og smittende livsglæde. Derudover forsøger Bjonko altid at afsøge opfindsomme samarbejder på livefronten. Han har på den måde formået at gøre sin musik relevant i utraditionelle sammenhænge også udenfor worldscenen. Dette især fordi han har en særligt legende tilgang. Bjonko er den der pt. brager bedst igennem på livefronten og fylder dansegulve i Danmark såvel som i udlandet. Derfor skal denne pris gå til ham.”

Som noget helt særligt har han sammen med sit liveband været med i DR’s TV-serie ”1864” hvor de spillede og havde rollerne som ”sigøjnerne” sammen med
skuespilleren Zlatko Buric.

En balkanbeat kunstner som tager det bedste fra Balkan og det bedste fra Danmark og laver en uforglemmelig crossover!
Links:
http://www.facebook.com/bjonkomusic
http://www.bjonko.dk