Speedball

 

Speedball_Drop-Inn#2

Genre: Flammekaster-Jazz

Speedball er et ungt fremstormende band på den danske jazzscene. Bandet er oprindeligt fra Kalundborg og har eksisteret siden 2013, hvor de fem medlemmer mødte hinanden gennem gymnasiet og MGK. Medlemmerne tæller: Alexander Bergmann Nielsen (guitar), Mads Emil Kjeldsen (klaver, synth.), Sigvard Sejerø Madsen (saxofoner), Ziggi Harttung (trommer), Frederik Falk-Sørensen (bas).

Speedball er inspireret af bl.a. Jazzkamikaze, Snarky Puppy og Brian Blade Fellowship, hvilket har resulteret i moderne udadvendt musik leveret med masser af energi, teknisk overskud og en tilpas portion humor. Det er en lyd, der tør udfordre begrebet ”jazz”, og af samme grund har bandet valgt at definere deres genre med et selvopfundet ord, Flammekaster-jazz. Det dækker musik, der ikke er bange for at overraske med alt fra en freejazz saxofonsolo til episk helteguitar til rå synthesizer-inferno.

I foråret 2015 blev det muligt for Speedball af få to indspilningsdage i det legendariske ”The Village Studio” i Vanløse, hvor mange af bandmedlemmernes største musikalske helte har indspillet. Dette resulterede i EP’en ”Killer Bob”, som blev udgivet på Gateway i efteråret 2015. Den består af 4 gennemarbejdede kompositioner med et alsidigt musikalsk udtryk og har siden udgivelsen fået en rigtig god modtagelse. Ambitionerne er, at den lige så stille skal blive et vendepunkt i bandets karriere.

Speedball har snart en del spillejobs i bagagen, bl.a. på steder som Multival, Nakke-festival, Copenhagen Jazzfestival og senest Vinter Jazz 2016, hvor de deltog i den landsdækkende konkurrence for unge vækstlagsband, Ung Jazz 2016, som de i skrivende stund, efter en vundet kvartfinale, er ved at forberede sig til semifinalen i. Udover dette arbejdes der på højtryk med at skrive og øve nye numre, der vil være klar til sommerens festivaller.

Links:

 

https://www.facebook.com/speedballband/