Genre: Doom Metal

I en blanding af tung, riffbaseret doom metal, med referencer til giganter som High On Fire, Crowbar og Black Sabbath, er københavnske Dirt Forge klar til at tæve richterskalaen i smadder med deres slagkraftige kvælertag på metalgenrens mest sumpede sorte får.

Efter at have spillet en masse koncerter rundt i landet, blandt andre sammen med Crowbar (US), Monolord (SE), Throneless (SE), været på landsdækkende turné med Bersærk, Grusom og Slowjoint, spillet på Children Of The Sun festivalen i 2017, samt en meget succesfuld releasekoncert på Studenterhuset og ikke mindst udgivet EP’en ”Ratcatchers” tilbage i 2013, præsenterer Dirt Forge nu debut fuldlængden ”Soothsayer”, udgivet d. 30 maj 2017.
Dirt Forge tog i november 2016 til Liverpool for at indspille ”Soothsayer” med den anerkendte producer Chris Fielding, som tidligere har arbejdet med bands som Electric Wizard, Primordial, Napalm Death og sit eget band Conan. Resultatet blev en plade, der tematisk hylder kaosset omkring flere grundlæggende aspekter i menneskets natur, psyke og samfund.

Op til og efter udgivelsen har flere anerkendte medier rost pladen for at nikke anerkendende mod bl.a. NOLA-scenen i USA (med bands som Crowbar, Down mm.) samtidig med at Dirt Forge formår at sætte sit eget personlige præg på Sludge metallen.

Links:
https://www.facebook.com/dirtforgeband/