Heidra

Group

Genre: Power/Black/Folk-Metal

Heidra blev dannet en mørk vinter i København i 2006 af en gruppe musikere der var inspirerede af det mere melodiske aspekt i metalmusikken. Deres mål var at skabe musik man ikke ser så meget på den danske metalscene, som blander black metallens rå udtryk med det symfoniske og melodiske fra power metal, klassisk heavy metal og folkemusik.

Heidra har siden udgivelsen af deres første demo i 2008 huseret i den danske metalundergrund og inspillede i perioden fra 2008 til 2012 to demoer og den anmelderroste EP, Sworn to Vengeance. Heidra har blandt andet delt scene med store internationale navne som Turisas, Korpiklaani, Metsatöll og Thyrfing.

I 2013 indspillede Heidra deres debutplade, Awaiting Dawn, i Andy La Rocques berømte Sonic Train Studios. Albummet blev indspillet med Olof Berggren og mixet og mastereret af Andy La Rocque. Det består af otte sange som indeholder alt hvad Heidra står for: catchy melodier, tunge riffs, hårdtslående growls, symfoniske keyboards og storladen ren vokal.

I 2014 blev Awaiting Dawn udgivet på Mighty Music/Target og fulgt op med en optræden på Copenhell. Siden har Heidra været på to internationale tournéer og spillet talrige shows landet over.

 

Links:

http://heidra.net/

https://www.facebook.com/HeidraOfficial/