Bound By Law

 

Genre: country/americana 

Bound by Law er et af de mest interessante americana-bands på den danske musikscene.

Bandet spiller skramlet country i den bedste forstand. Som et løbsk tog, der bumler af sted over skinnerne, er Bound by Law et uforudsigeligt bekendtskab. Med lige dele skønhed og vildskab er Bound by Law garant for musik af den mest levende slags, hvor elementer fra country, blues, folk og rock blandes sammen i en unik cocktail karakteriseret af forsanger Mads Wilhjelms dybe vokal og Jon Rahbeks energifyldte mundharpe-spil.

Bound by Law udgav 15. oktober 2016 deres tredje album SUPERMAJOR, som har fået roser med på vejen fra musikanmelderne. Rootszone.dk, skriver blandt andet: “Det er en nydelse at lytte til Mads Wilhjelms vokal, men også mundharmonikaspilleren Jon Rahbek, som med stor rytmik giver bandet et ekstra kick i de numre, hvor han er i forgrunden…i det hele taget er bandets grundlæggende sound iørefaldende, og kan man lide de tunge countrytoner, så er det et album, man vil nyde fra start til slut.”

Bound by Law blev nominerede til Odense Live Prisen 2017 i kategorien Årets Talent af en jury bestående musikkyndige fra Fyn for den succesfulde udgivelse af albummet SUPERMAJOR og for at vise internationalt potentiale. SUPERMAJOR markerer, at Bound by Law har fundet sin lyd og sin plads spændt ud et sted mellem arven fra Johnny Cash, Nick Cave og bandets landlige jyske rødder. Det er de upolerede, rå og mørke sider af countrymusikken som udforskes, når politiske temaer som konflikten i Mellemøsten, global opvarmning og finanskrisen tages til behandling. Bound by Law blev dannet i 2012 og består af Mads Wilhjelm, Jess Rahbek og Jon Rahbek.

Som vindere af The Danish Blues Challenge 2014 repræsenterede Bound by Law desuden Danmark ved The European Blues Challenge 2015 i Bruxelles. Tidligere har Bound by Law blandt andet spillet på Hagge’s Musik Pub under Tønder Festival, Strib Vinter Festival og Skagen Festival. Bandet har desuden spillet support for både Beth Hart og Hayseed Dixie på Posten i Odense.

Links:
https://www.facebook.com/BoundByLaw
http://www.boundbylaw.dk